Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ny brandstation på väg till Värö

Det är ont om utrymme i de gamla lokalerna och att renovera skulle kosta lika mycket som att bygga nytt. Nu är ett förslag om en ny räddningsstation i Limabacka på väg att bli verklighet.

Flera brandstationer i Halland är i behov av upprustning och sedan ett antal år tillbaka pågår en utredning om hur det ska se ut. För brandstationen i Limabacka, norr om Varberg, krävs omfattande förändringar och en enig kommunstyrelse har gett tummen upp till ett förslag om en helt ny station.

– Under arbetets gång visade det sig att det var så mycket som behövde åtgärdas att det riskerade att bli lika dyrt att bygga nytt som att renovera. Därför blir det en ny station, säger kommunalrådet Ann-Charlotte Stenkil (M).

Viktigt med omklädningsrum

Enligt räddningstjänsten är den gamla stationen undermålig på flera vis. Det behövs bättre ventilation, bättre förvaring för larmkläder, ett gym och ordentliga omklädningsrum för både herrar och damer.

– Vi vill ha fler kvinnor i räddningstjänsten. Arbetsplatsen blir bättre med större mångfald och det här kommer göra det lättare att rekrytera, säger Jan Sjöstedt, förbundsdirektör på Räddningstjänsten väst.

Projektet väntas kosta 24,6 miljoner kronor och ska påbörjas nästa år. Tanken är att stationen i Limabacka ska se ut som brandstationen i Tvååker, som färdigställdes förra året.

– Den här stationen kommer byggas på andra sidan vägen från den gamla och det kommer bli en systerstation till den i Tvååker, säger Jan Sjöstedt.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här