Nyårsfirandet på Varbergs torg ställs in

Politiker och tjänstemän är eniga. Det blir inget nyårsfirande på Varbergs torg 2020. Ett alternativt firande kändes aldrig aktuellt.

ANNONS
LocationVarberg||

De senaste två åren har kommunens nyårsfirande arrangerats på Varbergs torg. Lågflygande fyrverkerier har ackompanjerats av musik och en högtidstalare har hållit tal från stadshotellets balkong. Omkring 8000 människor har varit på plats.

– Årets firande är helt inställt. Det här bygger på att människor samlas och det går inte med tanke på de restriktioner och rekommendationer som finns nu, säger Magnus Thomson, som är destinationsutvecklare på näringslivskontoret som ansvarar för nyårsfirandet.

Ett tungt besked att ge

Näringslivskontorets inställning är i vanliga fall att man inte ska ställa in utan att istället ställa om. I det här fallet gick det inte.

– Det här går egentligen emot våra grundprinciper. Vi har tittat på något alternativ. Men inget har känts rätt. Ska det här göras ska människor samlas. Det går inte att motivera kostnaderna annars, säger Magnus Thomson.

ANNONS

Han berättar att politikerna och tjänstemännen var eniga i beslutet. Några extra pengar att göra annat för blir det dock inte. Pengarna är öronmärkta för nyårsfirandet och kan inte användas till annat av näringslivskontoret.

– Men det är ett tidskrävande arrangemang. Så nu kommer vi istället att koncentrera oss på att få ett bra höstlov och jul, säger Magnus Thomson.

Varbergs torg passar bra för stora arrangemang

Förhoppningen är att förutsättningarna ska vara bättre 2021.

– Vi har ett fantastiskt fint torg som lämpar sig väldigt bra för den här typen av jättearrangemang. Det har varit häftigt de senaste åren och vi hoppas att vi får en ny chans nästa år, säger Magnus Thomson.

ANNONS