Nu ska nytt bostadsområde i Tvååker förberedas

Nästa år ska kommunen börja bygga ut vatten och avlopp- samt gatunätet i området Stenen i Tvååker. Men det är oklart när försäljningen av tomterna drar igång.

ANNONS
|

Enligt kommunens samhällsplaneringschef Jan Malmgren kommer utbyggnad av VA och gator att påbörjas nästa år för villaområdet som också rymmer två tomter för flerbostadshus och en förskola.

Efter finanskrisen 2008-2009 har förutsättningarna för bostadslån ändrats, bland annat infördes ett lånetak på 85 procent och det har gjort att försäljningen av småhustomter har bromsats in.

I Tvååker pågår utbyggnaden av Smeakalles Äng och kommunen har gjort bedömningen att marknaden inte klarar av fler projekt än de som redan pågår i Tvååker så därför är det ännu inte någon försäljning av tomter i området Stenen.

I maj satte kommunen prislapparna för de 42 villatomterna i området Stenen och i snitt kostar de 535 000 kronor. Trots att kommunen inte börjat försäljningen av första delen av Stenen planeras det redan för steg två i området. Nyligen godkände de ledande politikerna ett avtal som innebär att drygt 58 000 kvadratmeter mark köps in för tre miljoner kronor. Affären ska så småningom även godkännas av politikerna i kommunfullmäktige för att den ska bli av.

ANNONS

Markköpet omfattar tre delområden belägna dels norr om Fastarpsvägen, mitt emot Tvååkers idrottsplats, dels två områden söder om Fastarpsvägen, intill Tvååkers kanal.

Den delen av Stenenområdet är ännu inte fastställd i detaljplan men tanken är att det ska kunna bli cirka 15 villor och 20 lägenheter där.

ANNONS