Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Nu har restaurangbåten lagt till i hamnen

I ett milt och ljusgrått Varberg – med bara en antydan till regn i luften, men inte mer – bjöd makarna Susanna och Christian Mellgren för första gången in allmänheten till sin nyöppnade restaurangbåt Stella Polaris.

Nu låg restaurangbåten visserligen inte längs med kajen nedanför Campus så som det var tänkt, utan med fören pekande mot lärosätet och aktern vänd ut mot farleden. Men det hade sina skäl.

– Det var inte lätt när Christian körde ned båten från Läjet, det var helt igenisat i hamnen. Christian fick agera isbrytare och till slut hamnade vi så här, berättar Susanna Mellgren.

Hon hade fått ta emot en strid ström av besökare under dagens öppet hus.

– Det har varit full rulle sedan klockan tolv, sade hon.

Den som äntrade skeppet kunde, efter efter att först ha passerat de skaldjur som presenterades på främre däck, och sedan fått sin kroppstemperatur kontrollerad av värdinnan Julia Karanfilova vid ingången för att säkerställa att ingen med feber går ombord, och spritat sina händer, få se hur båtens innanmäte förvandlats till en restaurangsalong präglat av röd sammet bruten med fåtöljer i gula och blå accentfärger.

Båten har inretts av Susanna Mellgren – som har en bakgrund inom inredningsbranschen med sitt tidigare företag Fräscht.

Paret Mellgren har jobbat hårt för att få båten färdig i det skick som de ville ha den i inför öppnandet. När den kom ner från Vänern i höstas efter inköpet hade båten sina skavanker. Men nu har makarna Mellgren lyckats uppnå sin dröm – en restaurangbåt med lite lyxig touch av den kryssningsvärld där Christian Mellgren har sin bakgrund.

På övre däck har en rosé– och champagnebar inrättats som går i vitt och ger en mer avskalad känsla som kontrasterar mot den mer ombonade restaurangen.

– Det har varit otroligt mycket arbete, men jag är så stolt över resultatet. Både jag och Christian har jobbat otroligt mycket med det här, säger Susanna Mellgren.

Två som hade besökt båten under dagen var Susanne Apelqvist med barnbarnet Noel.

– Jag tycker att det har blivit jättefint, ett roligt inslag till Varberg. Som Varbergsbo så tycker jag att hela hamnen behöver vakna till, tyckte Susanne.

Noel var också nöjd, men såg möjligen ännu mer fram emot nästa punkt som stod på programmet – att åka och köpa lördagsgodis.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här