Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det har blivit flera långa promenader om dagen sedan Alex började spela Pokémon Go.

Nu följer hemmasittaren Alex med och badar

Under lång tid stannade trettonårige Alex inomhus. Diagnoserna autism, adhd och tourettes gör att det sociala samspelet blir svårt. "Pokémon Go" har fått honom att gå ut och ta kontakt med andra spelare.

Barn med den typen av diagnoser som Alex har fastnar lätt i vanor och vill inte gärna gå ut. Efter att ha varit hemmasittare i flera år upptäckte Alex spelet "Pokémon Go" och ville plötsligt vara utomhus hela tiden.
– Han vande sig vid det ganska snabbt. Det gäller att smida medan järnet är varmt tänkte jag, säger Lena Brolin, som är mamma till Alex. 

Hon lyckades få med honom ut på promenader med svepskälet att han säkert kunde hitta några pokémon på vägen. Vid ett tillfälle gick de längs strandpromenaden och Alex fick syn på en ovanlig pokémon. När han försökte fånga den upptäckte han att en kille i närheten hade hunnit före.

– Den andre killen var också lite blyg, lite grann som Alex. Men så började de prata och visa pokémon för varandra på telefonerna. Det var fantastiskt att se, eftersom han har svårt att få kontakt med andra barn, säger Lena Brolin.  

Spelet fungerade som ett första steg och nu följer Alex med till stranden och badar. Ibland utan att ta med telefonen. Lena Brolin tycker att spelet skulle kunna användas i skolorna. 
– Det är svårt för barn med de här diagnoserna att få kontakt med de andra på rasterna. Det här spelet skapar en gemensam koppling.

Läs också: Pokémontrenden drabbar alla åldrar

Tips: Ser du den här Pokémontypen - släpp allt du har!

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här