Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Nu är vaccinet på väg ut i Varberg

På tisdagsförmiddagen satte sig kommunens sjuksköterskor i sina bilar för att ge sig ut på ett ovanligt uppdrag – att inleda vaccineringen mot covid-19 på Varbergs äldreboenden.

Vid elva-tiden på tisdagsförmiddagen var kommunens sex vaccinationsteam på väg ut för att inleda vaccinationerna på Varbergs äldreboenden. Under den första dagen ska 174 av kommunens omkring 575 äldre på särskilt boende vaccineras.

HN mötte tre av sjuksköterskorna på parkeringen på stadshus B, där de hämtade sina bilar för att ge sig ut till de äldreboenden där vaccinet ska ges under tisdagen.

Vilka äldreboenden det rör sig om är hemligt av säkerhetsskäl och det är också hemligt var vaccinet förvaras innan det kommer till Varberg.

– Vi hoppas att det är på väg till oss snart. Från hemlig ort, säger Gunnel Sjögren som är en av de deltagande sjuksköterskorna.

Vad ska ni göra nu när ni har hämtat upp bilarna?

– Nu ska vi få lite information från vaccinationsteamet, säger Gunnel Sjögren.

Hur känns det att vara med om det här då?

– Jo, men det känns lite spännande, det tycker jag, säger kollegan Camilla Ottosson.

När kommer ni själva få bli vaccinerade?

– Det blir väl inom den närmaste tiden tror vi, säger Lisbeth Wennerström.

Enligt Varbergs kommuns kommunikatör Anna Beuerman kommer det att ske så snart som möjligt.

– Vaccinatörerna kommer att vaccineras de närmaste dagarna. Vi vill ju inte att de ska bli sjuka och inte kunna vaccinera, säger hon.

Övrig omsorgspersonal i kommunen kommer också snart att . vaccineras.

– Det kommer att ske så snart som möjligt, när vi har tillgång till tillräckligt med vaccin. Det blir förhoppningsvis nästa vecka eller vecka 4, säger Anna Beuerman.

Sent på måndagen kom beskedet från kommunen att även äldre med hemsjukvård snart kommer att kunna vaccineras. Detta eftersom man nu räknar med att trots allt kunna transportera ut vaccinet från Pfizer/Biontech till patienterna, någonting man inte trodde var möjligt tidigare.

Kommunen har också fått tillgång till fler vaccindoser eftersom Region Halland har fattat beslut om att inte längre spara dubbla vaccindoser till den andra vaccineringsrundan (detta efter att Folkhälsomyndigheten ändrat sina rekommendationer till följd av att vaccinleveranserna tycks flöda in som de ska).

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här