Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre skyltfönster kommer att smyckas av Nod lagom till advent. Bild: Varbergs kommun
Tre skyltfönster kommer att smyckas av Nod lagom till advent. Bild: Varbergs kommun

Nod smyckar ut skyltfönster i juletid

Tre lokaler som länge stått tomma kommer lagom till jul att få nytt liv. Näringslivskontoret har hörsammat butikernas önskan om det ska bli färre tomma skyltfönster i stan.

När näringslivskontoret i oktober genomförde 145 företagsbesök i stadskärnan var det en sak de fick höra om och om igen.

– Alla tycker att det ser trist ut med så många tomma skyltfönster. Alla städer har det. Vi har inte fler än några andra, men detta var ju något vi kunde göra något åt, säger Magnus Thomson, som är destinationsutvecklare på näringslivskontoret (Nod).

Torggatan, Kungsgatan och Kyrkogatan får alla gästspel

Inför första advent kommer därför tre skyltfönster att få nytt liv. Det handlar om den lokal där Din Väska tidigare låg på Torggatan. Flash före detta lokal på Kungsgatan och B-Youngs före detta lokal på Kyrkogatan.

– De olika skyltfönstren kommer att ha olika teman, säger Magnus Thomson.

Skyltfönstret på före detta Din Väska kommer att ha ett barntema. I samarbete med Loza Foundation kommer det att visas upp nallebjörnar som ska aktioneras ut till förmån för behövande barn på Balkan. Fönstret kommer också att innehålla pepparkakshus.

– På Kyrkogatan trycker vi på att man ska julhandla lokalt och säkert. Vi gör det genom att inspireras av evenemanget Jul i Brunnsparken.

Julgranar och julgranskulor blir det också

Den lokala letteringkonstnären Lise Hellström kommer att sprida budskapet om att handla lokalt med sina kreationer på fönsterna.

– Det hade varit kul att kunna göra alla skyltfönster. Men det här är vad tiden och pengarna räcker till för. Fastighetsägarna upplåter lokalerna och vi på Nod har stått för resten, säger Magnus Thomson.

Det sista skyltfönstret, i Flash gamla lokaler utmed Torggatan, kommer att ha en mer traditionell inriktning med granris och julgranskulor.

– För att knyta an till gatans klädbutiker har Blomsterdekoratören skapat en klänning av granris och naturmaterial, säger Magnus Thomson.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här