Stig Berntsson är ordförande för Sverigedemokraterna i Varberg och säger att han aldrig hört något negativt om Nenne Dosic. "Det är positivt att han lämnar partiet", säger han.
Stig Berntsson är ordförande för Sverigedemokraterna i Varberg och säger att han aldrig hört något negativt om Nenne Dosic. "Det är positivt att han lämnar partiet", säger han. Bild: Annika Karlbom

Nenne Dosic (SD) avgår efter rasistmejl

Han jämförde en svart fotbollsspelare med avföring. Nu avgår Sverigedemokraternas Nenne Dosic från sitt uppdrag med omedelbar verkan.
– Vi kan inte stå bakom det han har sagt, säger Stig Berntsson, ordförande för SD i Varberg.

ANNONS
|

GT berättar i dag om det mejl som tidningen fick från varbergaren Nenne Dosic under helgen. I ett mejl till en av tidningens reportrar kommenterade han en intervju med en ung, lovande fotbollsspelare från Elfenbenskusten med orden: ”Han påminner om det som jag bajsade ut i morse när jag satt på toaletten”.

Han försvarar uttalandet: ”Det var bara en kommentar som jag hade. Jag tycker det. Jag tycker att han påminner om det som jag bajsade ut på toaletten. Till exempel exakt samma färg. Jag kommer att stå för detta. Jag får ha mina åsikter.”

”Tråkigt”

Sverigedemokraternas ordförande Stig Berntsson beskriver händelsen som ”tråkig”. Han har inte själv talat med Nenne Dosic, men det har hans partimedlemmar gjort.

ANNONS
Stig Berntsson (SD), Varberg.
Stig Berntsson (SD), Varberg. Bild: Annika Karlbom

– Det här är ju ett rent rasistiskt uttalande och han har själv förstått att han inte kan vara kvar. Jag ser det som positivt att han lämnar, säger han. Det här hade annars blivit ett personalärende centralt och då är det möjligt att han uteslutits ur partiet.

Nenne Dosic har inte varit någon förtroendeval politiker. Han har dock varit partimedlem och suttit i partiets valberedning under ett år.

Kunnat få fler uppdrag

– Där har han varit aktiv och hjälpt till och han hade säkert kunnat få fler poster fram igenom, säger Stig Berntsson.

Sverigedemokraterna har sitt årsmöte på torsdag. Då skulle Nenne Dosic med all säkerhet ha valts om, enligt Stig Berntsson. Nu blir det inte så. Dosic lämnar även sitt medlemskap i partiet.

– Därför är det tur att den här nyheten inte kom senare, säger Stig Berntsson.

Hallands Nyheter söker Nenne Dosic.

ANNONS