Susanne Lindblad och Sandra Karlborg kommer att driva Lågprislegenden i Veddige. Susanne kommer mestadels att stå för ruljansen i butiken, Sandra för kontakten med leverantörer och inköp av varor.
Susanne Lindblad och Sandra Karlborg kommer att driva Lågprislegenden i Veddige. Susanne kommer mestadels att stå för ruljansen i butiken, Sandra för kontakten med leverantörer och inköp av varor. Bild: Conny Bengtsson

Namnbyte signalerar nystart för butiken

Karlsson lämnar Veddige. Men traditionen med lågprisvaruhus på orten lever vidare.

ANNONS

Butikskedjan Karlsson har haft det tufft. Omsättningen har minskat under hela 2010-talet och i februari tvingades företaget att ansöka om rekonstruktion.

När butiken i Veddige i våras blev till salu köptes den av Sven-Åke Hedenör och Carl-Gösta Torstensson som äger fastigheten. Nu har butiken döpts om till Lågprislegenden, vilket innebär en nystart.

– Veddige har alltid varit en stabil butik med många trogna kunder. Men i och med att det centralt har varit ostabilt har det inte funnits muskler att fylla på butiken med varor i den takten som det har sålts. Därför har det blivit mycket luckor i sortimentet, säger Sandra Karlborg som kommer att driva butiken tillsammans med Susanne Lindblad.

ANNONS

För Veddigetjejen Sandra Karlborg betyder det mycket att butiken får finnas kvar.

– Jag började sommarjobba här när jag var 14 år och det var Verktygsboden. Tanken från början var inte alls att bli kvar, jag sökte in på polishögskolan och tränade extremt mycket hockey som jag satsade på. Men jag trivdes så bra här, säger hon.

När Karlssons började utöka med fler butiker fick Sandra uppdraget att åka runt och bygga upp de nya butikerna. Hon har också arbetat på huvudkontoret.

När de nya ägarna frågade om hon ville driva Lågprislegenden tvekade hon inte speciellt länge.

– Jag kände att det skulle vara väldigt tråkigt om själva huset skulle dö ut. Det finns en bra restaurang, blomsteraffär, ett litet kafé och en godisbutik med postutlämning. Här finns även gym och fönsterförsäljning. Huset tillför väldigt mycket på orten.

Susanne Lindblad kommer från Borås, men har bott i Veddige i sju år. Hon har de senaste åren varit biträdande butikschef på Karlsson.

– Innan dess var jag butikschef på en norsk kedja i Sverige. Det var ett högt tempo. Det var nästan lugnt att komma hit, säger hon och skrattar.

– Det ska vi nog se till att ändra på, ropar Sandra som förbereder en kopp kaffe i rummet intill.

ANNONS

Just nu pågår ett hårt arbete med att fylla på butiken med varor. I övrigt väntar, åtminstone inte till en början, några större förändringar. Personalstyrkan blir den samma, öppettiderna likaså.

– Vi har gjort en jättesatsning på kläder nu för att testa lite nya märken och rikta oss mot lite nya åldrar, säger Susanne Lindblad.

Sandra Karlborg:

– Det som är spännande nu när vi står själva är att vi kan också laborera lite utefter vad kunderna efterfrågar. Vi behöver inte vara konceptstyrda och köra det alla andra kör. Vi kan vara mer flexibla.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Under 1980-talet hette butiken Verktygsboden. Den startades av entreprenören Benny Andersson.

1992 flyttades verksamheten till de nuvarande lokalerna.

1998 köpte Göran Karlsson (grundaren av Ge-Kås) Verktygsboden, och det blev startskottet på kedjan Karlsson.

ANNONS