Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Nödvattentankar placeras ut vid Varbergs Arena

Allt fler Varbergsbor står nu utan vatten. Vivab och Varbergs kommun bekräftar nu att nödvattentankar kommer att sättas ut vid Varbergs Arena från klockan 02 under natten mot torsdagen.
Kommunen meddelar att förskolor och skolor öppnar upp igen som vanligt.

Det är många som har förlorat vattnet i kranen och enligt Varbergs kommuns kommundirektör är risken stor att det blir fler. Nödvattentankar kommer nu att börja ställas ut inom kort.

– Vi har nu startat en nödvattenplan och det kommer att köras ut tankar. Vi kommer att prioritera kommunens särskilda boenden först, men det kommer också att placeras på andra platser, säger kommundirektör Carl Bartler.

Exakt var tankarna kommer stå är ännu inte helt klart men information om detta kommer att komma upp på Vivabs och kommunens hemsida så fort det är bestämt, enligt Bartler.

Fler åtgärder utesluts inte

Om kommunen kommer att vidta några fler åtgärder återstår att se. Det kan bli aktuellt att stänga vissa verksamheter, men inget är bestämt.

– Vi har inte tagit ställning till det än. Vi utvärderar läget under kvällen och får värdera efter hand, säger Carl Bartler.

Någon deadline för när något beslut måste fattas finns inte enligt Bartler.

– Vi jobbar på, säger han.

Har du själv vatten i kranen?

– Jag har faktiskt inte haft tid att kontrollera det, säger Carl Bartler.

Förskolor och skolor öppnar

Vid klockan 23 på onsdagskvällen skrev Varbergs kommun på sin hemsida att stora delar av Varberg är fortsatt påverkade av vattenläckan. Prognosen säger att vattnet ska vara tillbaka med begränsad kapacitet vid klockan 05 på torsdagsmorgonen, enligt Vivab.

Kommunen skriver också på sin hemsida att de kommer att hålla delar av den kommunala verksamheten, så som förskola och skola, stängd under morgondagen om inte vattnet kommit i gång.

Vid klockan 05.50 på torsdagsmorgonen meddelade Varbergs kommun att de kommunala verksamheterna öppnar upp igen som vanligt.

Vattentank vid Varbergs Arena

Vid klockan 00.37 under natten mot torsdagen meddelade Vivab att en vattentank kommer att placeras ut vid Varbergs Arena på Kattegattsvägen 26 från klockan 02. För att kunna ta vatten från tanken måste man ha med sig eget kärl.

Ytterligare en tank kommer att placeras ut under natten. Vivab meddelade också att de flesta kunder ska ha vatten i kranen på torsdagsmorgonen.

Kommunen uppmanar invånarna att spara på vattnet under dagen och att enbart använda vattnet till mat, dryck och hygien.

Kort om vattenläckan och tankarna:

– Ett begränsat antal vattentankar kommer att ställas ut under natten. Efter klockan 02 under natten mot torsdagen kan man hämta vatten vid Varbergs Arena.

– För att kunna hämta vatten behöver man ta med sig en dunk eller hink. Det är också viktigt att den ska vara ren. Be gärna en granne eller släkting om hjälp om du inte kan ta dig till platsen.

– Du kan med fördel använda regnvatten för att spola i toaletten.

LÄS MER: Vattenläcka i Varberg - Vivab uppmanar till att spara på vattnet

LÄS MER: Vattnet har tagit slut hos massor av människor

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här