Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Musse Hasselvall är programledare, författare och kampsportsprofil. I februari kommer han två gånger till Varberg för två olika samtal. Bild: Pressbild, Sebastian Jimenez
Musse Hasselvall är programledare, författare och kampsportsprofil. I februari kommer han två gånger till Varberg för två olika samtal. Bild: Pressbild, Sebastian Jimenez

Musse: ”Jag ser mig som en nykter mansgris”

Musse Hasselvall menar att han lider av ett ”ganska starkt mansgrisarv”. Med två samtal kring sorg och machokultur vill han bredda mansnormen.

I februari kommer Musse Hasselvall hela två gånger till Varberg. I två olika samtal med olika teman öppnar programledaren, kampsportsprofilen och författaren upp sig om sorg, sårbarhet och machokultur. Först ut är Skavet på Teater Halland den 6 februari för ett samtal om mansnormen.

– Jag är ett bra dåligt exempel kan man säga. Jag har haft någon slags ambition att vara en ”duktig” och ”bra” man, men jag kom på mig själv med att bara vara en duktig posör i stället och inte leva upp till den hela vägen, säger han.

Hur tar det sig uttryck menar du?

– Det kan vara allt ifrån att ta för mycket plats i ett rum, ta saker för givet och lägga över ens eget jobb på andra människor av bara farten, för att det finns det utrymmet att göra det, säger han.

– Jag lider av ett ganska starkt mansgrisarv, och jag ser mig som en nykter mansgris. Det är något jag måste upprätthålla, fortsätter han.

Musse Hasselvall är även aktuell med boken ”Sorgen - smärta är vekhet som lämnar kroppen”. Den bygger på en rad inlägg på sociala medier som han skrev efter att hans flickvän lämnat honom – först då insåg han att han bar på en gammal oförlöst sorg från hans pappas första självmordsförsök. Den 24 februari kommer han till Campus i Varberg för att föreläsa under det temat.

– Jag kommer att prata om boken, som framför allt handlar om vad som hände när gammal, lagrad sorg kom upp till ytan och min process att försöka ta hand om det, säger han.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här