Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ararad och Aramazt Sarkissian är namnen bakom musikgruppen We are Alfas. I fredags släppte de sin låt Varberg – en elektronisk dansmusikhyllning till vår kära stad. Bild: Privat
Ararad och Aramazt Sarkissian är namnen bakom musikgruppen We are Alfas. I fredags släppte de sin låt Varberg – en elektronisk dansmusikhyllning till vår kära stad. Bild: Privat

Musikbrödernas kärleksförklaring till Varberg

Varberg låter en solnedgång. I alla fall om man frågar bröderna i bandet We are alfas. Förra veckan släppte de sin låt Varberg.

Den som har sökt på Instagraminlägg taggade i Varberg de senaste veckorna (kanske är det mest lokalreportrar som har det som hobby?) har inte kunnat undvika kontot @Wearealfas hype av vår kära stad och nedräkning inför släppet av låten Varberg. Vi blev nyfikna på vilka som gömmer sig bakom bandnamnet och varför de älskar Varberg så. Så låt oss presentera bröderna Aramazt, 22, och Ararad Sarkissian, 21, från Lidköping.

– Från början sysslar We are alfa med att filma fester och festivaler och så, säger Aramazt Sarkissian.

Och det var just genom filmandet som de hamnade i Varberg första gången av en ren slump – en resa som skulle inspirera till musiken. De hade börjat prata med internationella musiker som spelat i Lidköping och som undrade om inte bröderna kunde komma och filma dem i Varberg.

– Vi var inte helt säkra på att de verkligen menade det, men vi åkte ned ändå. Vi hade aldrig varit i Varberg förut och hade inte förväntat oss att det skulle vara såhär vackert! Det var magiskt, säger Ararad Sarkissian.

Det blev början på en förälskelse för staden, och den 12 februari släpptes deras första EDM-låt Varberg på Spotify.

”Vi är alla alfas på vårt sätt”

EDM är förkortning för elektronisk dansmusik och låten är instrumental och har inslag av saxofon signerat musikern Dan Blaax.

– Känslan i låten är lite sunset (solnedgång, reds anm.) och vi tänkte att ”det låter exakt som Varberg!”, förklarar Ararad Sarkissian.

Så Varberg låter som en solnedgång?

– Ja, Varberg har en fantastisk solnedgång, säger Aramazt Sarkissian.

Bröderna gillar att experimentera med olika kulturers sound i sin musik.

– Vi tycker mycket om instrumentalt och även klassisk musik som Bach. Vi har alltid en blandning av instrument och olika kulturer i vår musik. Andra låten som vi kommer att publicera har till exempel orientaliska instrument. Vi baserar vår musik på hur det känns att höra eller se en kultur, säger Aramazt Sarkissian.

Namnet We are alfas har de alltså använt först i sina filmprojekt men tar med sig nu även i musiken. Meningen bakom namnet är att alla är ”alfa” inom någonting.

– Loggan är en varg och betydelsen är att vi är alla bra på något. En kanske är jättebra på att spela fotboll, en annan på musik, en tredje i matematik. Varje person är bra på sitt sätt, så vi är alla alfas på vårt egna sätt, säger Aramazt Sarkissian.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här