Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Socialnämnden menar att arbetet med motion för de på äldreboende redan finns i förvaltningens arbete. (Mannen på bilden har inget med artikeln att göra)

Motion om motion röstades ner

Socialnämnden håller inte med Andreas Feymark (SD) om att det behövs en utredning om hur man kan öka träningsdosen för de som bor på äldreboende.

I sin motion föreslår Andreas Feymark mer regelbunden träning på kommunens äldreboenden. Han menar att det, förutom förbättrad hälsa, också ökar välbefinnandet och livskvaliteten.


Socialnämndens majoritet säger inte emot Feymark i sak men menar att det inte behövs en utredning. De menar i stället det här arbetet redan ligger inom förvaltningens uppdrag och att verksamheterna redan i dag arbetar med detta.
Frågan gick till votering där S, V och SD:s representanter röstade för motionen men majoriteten tyckte tvärt emot. 


Johanna Palmelid (SD) lämnade en skriftlig reservation i ärendet där hon bland annat skriver att "Det verkar som att majoriteten inte har förstått sin egna vision eftersom de satt i system att avslå bra motioner som ligger i linje med just nytänkande. framåtanda, kunskap och mod endast på grund av vilket parti som lägger motionerna".