Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
I samband med att det uppstod ett bråk vid ingången till lägenheten, tog besökaren fram en kniv och högg flertalet gånger i överkroppen innan han försvann från platsen. Bild: Staffan Gustafsson

Mordförsök i centrala Varberg – knivhuggen man förd till sjukhus

En man i 55-årsåldern har blivit knivhuggen med flera stick. Händelsen inträffade i en trappuppgång i centrala Varberg.

Under onsdagseftermiddagen, vid 17-tiden, fick lägenhetsinnehavaren besök av en för denne troligtvis känd man. I samband med att det uppstod ett bråk vid ingången till lägenheten, tog besökaren fram en kniv och högg flertalet gånger i överkroppen innan han försvann från platsen. Den skadade mannen vårdas enligt sjukhuset i Varberg för lindriga skador.

– Han var vid medvetande när han kördes i ambulans till Varbergs sjukhus, men mer än så vet vi inte i nuläget, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson för region väst.

Enligt Adlersson ska det ha varit en tredje person närvarande som larmade polisen och det finns tydliga uppgifter om gärningsmannen – som vid 21.30-tiden ännu inte var gripen.

– Vi har fått bra uppgifter på gärningsmannen så vi hoppas att vi har ett gripande snart. Men vi har inte påträffat gärningsmannen än.

Händelsen rubriceras som försök till mord. Polisen knackar dörr i området för ytterligare information.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här