Missuppfattning försenade lagning av trafikfara

Under flera veckors tid har det funnits ett hål mitt på Almers Väg. Vem som ska laga hålet har varit oklart. – Det har blivit en missuppfattning mellan oss och Vivab, säger Tomas Kaspersson på Hamn- och gatuförvaltningen.

ANNONS
|

Hålet på Almers Väg har irriterat många varbergare de senaste veckorna. Sedan början av augusti har en kon varit utplacerad för att täcka över problemet och konens placering har gjort att bussar fått köra ut i mötande körfält när parkeringen längs Almers väg har varit full. Men nu ska i alla fall hålet lagas.

– Jag kan med 99 % säkerhet säga att det kommer lagas i dag torsdag eller under fredagen, säger Tomas Kaspersson, avdelningschef för driftfrågor på Hamn- och gatuförvaltningen.

Att det har tagit så lång tid beror på ett missförstånd mellan Varbergs kommun och Vivab. Hålet är placerat mitt emellan två brunnslock och Vivab ville kontrollera att deras ledningar inte skadats.

ANNONS

– Vi har satt dit konan. Givetvis lagar vi våra ledningar men det är de som ska laga gatan. De skulle åtgärda det så snart de kunde, säger Sven-Erik Eriksson, arbetsledare på Vivab.

Missförståndet har gjort att Vivab trodde att kommunen skulle laga hålet samtidigt som kommunen uppfattade att Vivab skulle göra det.

– I och med att det var ett läckage trodde vi att de (Vivab) skulle laga hålet från utsidan. Men det visade sig att de kan laga det från insidan, säger Kaspersson.

I anslutning till området har det under veckan också satts upp rödljus och ena körfältet är avstängt. Det har dock inget med hålet att göra.

– Vi ska göra om hela korsningen (Almers väg, Södra vägen, Hästhagavägen) för att få ner farten. Vi ska tajta till det och förhöja ett övergångsställe. Vi vill göra cykelöverfarten säkrare, säger Tomas Kaspersson.

ANNONS