"Misstankarna har stärkts"

Förundersökningen avslutad i fallet om den misstänkte våldtäktsmannen.

ANNONS
|

Den 47-årige mannen har suttit häktad sedan januari misstänkt för våldtäkt och rån på Getterön. Och i slutet av mars häktades han för ännu en våldtäkt och rån, den här gången i Veddige.

Läs också:Misstänkte våldtäktsmannen dömd för flera sexualbrott Tiden för att väcka åtal har förlängts med två veckor i taget. – Ingenting kvarstår av själva förundersökningen. Men jag vill inte uttala mig mer än så innan jag väcker åtal, säger åklagare Ginger Johansson. – Men jag kan väl säga att misstankarna har stärkts vid båda fallen under utredningens gång.

Materialet är nu överlämnat till advokat Tomas Ekbrandsom i sin tur behöver tid till att granska det. Han har begärt två veckor vilket innebär att åtalstiden är framflyttad till den 17 maj.

Då kommer högst troligt åtal väckas, om inte advokaten begär ytterligare någon komplettering i utredningen.

Enligt Aftonbladet kan det röra sig om en av Sveriges värsta våldtäktsmän. För cirka 30 år sedan ska mannen ha överfallit fler kvinnor i Stockholm.

ANNONS

– Vi har också kontrollerat om det stämmer och det finns några domar. Men det är inget som än så länge påverkar de nuvarande utredningarna, säger Ginger Johansson.

ANNONS