Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisens tekniker är på plats under måndagen för en teknisk undersökning av den misstänkta brottsplatsen i Varbergs kommun. Bild: Ola Folkesson
Polisens tekniker är på plats under måndagen för en teknisk undersökning av den misstänkta brottsplatsen i Varbergs kommun. Bild: Ola Folkesson

Misstänkt mord i Varberg

Polisen skickades till en bostad natten till måndagen. Där hittades en man avliden. Händelsen utreds som misstänkt mord alternativt dråp, men enligt den senaste informationen kan det röra sig om en olycka.

Polisen i Varberg skickades vid 05-tiden på måndagsmorgonen till en bostad i Varbergs kommun. En person hade anträffat en avliden man i bostaden och slog larm till polisen.

Polisen har varit förtegen kring händelsen då den avlidne personen inte är identifierad ännu. Det handlar om en man i medelåldern som inte är svensk medborgare.

– Vi har inte kunnat underrätta anhöriga ännu. Vi håller på att fastställa identitet, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen för region väst.

Händelsen utreds som ett misstänkt mord. Det bekräftar Varbergs polisområdeschef Anders Wiss.

– Förundersökning är inledd och vi undersöker det här, säger han i en kort kommentar.

Polisens tekniker misstänker olycka

På måndagseftermiddagen gick polisen ut med ytterligare information. När den tekniska undersökningen hade gjorts verkar händelsen handla om en olycka.

– Teknikerna på plats har kommit fram till att det mesta talar för att det är en olycka. Deras uppfattning är att det är en olycka. Men jag har inga uppgifter om hur det skulle ha gått till, säger Peter Adlersson, även han presstalesperson på polisen för region väst.

Brottsrubriceringen gällande misstänkt mord/dråp kvarstår däremot tills efter den rättsmedicinska undersökningen.

– Vi inväntar obduktionen. Då får vi klara besked, säger Adlersson.

Hur lång tid tar den rättsmedicinska undersökningen?

– Vi får nog svar under veckan, det kan nog ta några dagar, säger Anna Göransson.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här