Fyra anställda på Mio har bekräftats smittade.
Fyra anställda på Mio har bekräftats smittade. Bild: William Hernvall

Mio fick hålla stängt efter smitta bland personalen

Mio i Varberg tvingades hålla stängt under helgen efter att flera anställda bekräftats smittade av covid-19. Under måndagen öppnade butiken igen.

ANNONS
LocationVarberg||

I fredags bekräftades fyra av de anställda på möbelbutiken Mio i Varberg smittade av coronaviruset. Efter de konstaterade fallen stängde butiken, och hela personalen snabbtestades.

– Det var en försiktighetsåtgärd. Alla som jobbat i butiken sattes i karantän i väntan på provsvaren. Vi ville inte skicka personal från andra butiker heller, utan valde att ta det säkra för det osäkra och stänga butiken över helgen, säger Mio:s vd Björn Lindblad.

Under måndagen öppnade butiken igen, efter att delar av personalen fått svar på snabbtesterna.

– Alla som jobbar nu har fått negativa provsvar. De som ännu inte fått svar, och naturligtvis de som konstaterats smittade, sitter fortfarande i karantän.

ANNONS

Kommer fortsätta testa personalen

Personalen kommer att fortsätta testas under den kommande veckan.

– Vi vet ju fortfarande inte exakt hur viruset sprids, så vi måste vara extra försiktiga, säger Björn Lindblad.

Var det ett hårt slag att behöva hålla stängt mitt i julhandeln?

– Varje stängd dag innebär förlorad försäljning, så är det för all handel. Men jag tror att vi är mer lyckligt lottade än många andra. Hade man tänkt köpa en säng i lördags så kommer man förhoppningsvis tillbaka och gör det ändå. Det är inte ett lika hårt slag för oss att hålla stängt som det vore för till exempel en restaurang.

LÄS MER:Efter plötsliga beskedet: Här stänger han verksamheten

LÄS MER:Kommunen stänger ned redan idag

ANNONS