Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Infrastrukturministern Anna Johansson, gymnasie- och kunskapsministern Aida Hadzialic och Dan Gabrielsson, ordförande för LO-Väst debatterade under ledning av moderator Anna Maria Höglund, journalist på UR.

Ministrar debatterade inför ombud

På söndagen träffades socialdemokrater från hela Västsverige för att hålla årsmöte och lyssna på ministrar i en paneldebatt.

Något försenat drog söndagens paneldebatt igång på Campus Varberg. Bland åhörarna fanns 41 ombud från Socialdemokraterna i Väst som var där för att hålla årsmöte.

Samtalet leddes av moderatorn Anna Maria Höglund och temat handlade om ett sammanhållet Sverige i en polariserad värld. Ett av ämnena som kom upp handlade om problemet med hur vi i dag konsumerar nyheter - att mångfalden förmedlare gör att vi inte längre delar samma uppfattning av verkligheten.

– Att Sverige alltid har haft ett monokulturellt samhälle är en sanning med modifikation, säger infrastrukturminister Anna Johansson som ville betona att polarisering inte är något nytt i det svenska samhället.

10 000-kronorsfrågan enligt henne handlar om hur man lyckas nå ut till dem som inte delar redan partiets uppfattning.

– Skillnaden i dag är att man alltid kan få sina egna uppfattningar bekräftade genom att bara välja media och nyheter som förmedlar samma världsbild. Man tvingas aldrig utmana sin egen världsbild, säger infrastrukturministern.

Gymnasie- och kunskapsministern Aida Hadzialic betonade vikten av att värna den svenska modellen för att öka jämlikheten i landet. Dan Gabrielsson, ordförande för LO-Väst, förespråkade det goda samtalet och vikten av att folkbilda för att nå ut till nya grupper.