Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Michel bytte husbil mot taktält: ”Saknar ingenting”

När Läjesbon Michel Lundell tröttnade på sin dyra och kapitalförstörande husbil började han se sig om efter alternativ. Han hittade det han sökte på biltak nere på kontinenten.
– Det är en frihet som är fantastisk, säger Michel, som nyligen startat egen taktältsuthyrning.

Michel Lundell beskriver sig själv som en inbiten campare, och de senaste åren har han och familjen haft en fulltankad husbil parkerad på garageuppfarten.

– Vi har alltid haft den beredd, och när andan fallit på har vi kört ner till Danmark eller vidare ner i Europa.

Men pandemirestriktioner och skenande bränslepriser har gjort de spontana utflykterna allt mer sällsynta, och till slut valde familjen att göra sig av med sin husbil.

– Det går inte att komma ifrån att det kostar mycket pengar att äga en husbil. Den är dyr i drift och eftersom den mest bara står still blir det också en stor kapitalförlust. Samtidigt ville vi inte sluta campa, det är ett liv vi älskar, säger Michel.

Rymligt och bekvämt

Lösningen på problemet blev en nygammal lösning, en campingvariant som funnits sedan 60-talet och som han på senare tid sett allt oftare under sina resor på kontinenten: Ett taktält.

– Jag började undersöka om det inte fanns i Sverige också, och så hittade jag en firma i Duved.

Taktältarna, som företaget heter, designar och säljer taktält. Michel tog kontakt, och efter en tripp till Jämtland och en natt i tältet var han såld.

– Det är en fantastisk känsla. Rymligt och bekvämt, med bara en tunn tältduk mellan dig och naturen runtomkring.

Själva tältet tar drygt tio minuter att resa, och enligt Michel är komforten jämförbar med den i en husbil och betydligt bättre än i ett vanligt tält.

– Liggytan är helt plan, hela familjen får plats, du kommer bort från den kalla och fuktiga marken och madrassen är nästen en decimeter tjock. Jag saknar ingenting i från vår gamla husbil.

”Frihet som är fantastisk”

Michel driver ett eget tillverkningsföretag och har genom det tillgång till stora lokaler – lokaler som nu också blivit taktältslager.

– Vi började hyra ut tälten nu i våras och än så länge har intresset varit stort. Vi bor precis vid Tre Toppar i Läjet och brukar ha tältet uppfält på biltaket. Det är många som blir nyfikna och kommer förbi och kikar, säger Michel, och fortsätter:

– Camping och frilutftsliv har fått ett uppsving efter pandemin och jag tror att det kommer att hålla i sig. Fler har upptäckt Sverige och med ett taktält på bilen kan du övernatta på platser som är svårtillgängliga med husbil. Det är en frihet som är fantastisk.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här