Mer plats för lek på nya bryggan i Skällinge

Skällinge badplats håller på att få ett ansiktslyft. Brygga, hopptorn och trampolin är på plats och används flitigt samtidigt som de sista detaljerna inför sommaren färdigställs. Helt klart blir det i höst.

ANNONS
LocationSkällinge||

Temperaturen närmar sig 25 grader och badplatsen vid Skällingesjön fylls på med badsugna besökare. David Hörnberg och Emma Gunnarsson, sitter vid strandkanten med barnen Malte, 5 år, Eskil, 3 år, och Hedvig 1 år. De har nyss flyttat till Grimmared och är här och badar för tredje gången på en vecka.

– Här är väldigt fint vatten, säger Emma.

Sofia Berggren från Grimeton har precis kommit ner till stranden och får kämpa lite med barnvagnen för att ta sig fram i sanden med barnen Alma, 4 år, Saga, 2 år och Hugo, 3 månader.

– Det verkar bli superfint. Jag hade inte riktigt koll på hur det ska bli, men det kommer bli helt fantastiskt bra, säger hon.

ANNONS

Uppgradering

Samtidigt som badandet är i full gång jobbar byggarbetare i varselkläder med att färdigställa allt. Sanden jämnas till intill trägångarna på stranden, det byggs, grävs och sågas både på bryggan och vid stranden.

Skällinge samhällsförening har varit med tidigt i planeringen för badplatsen, som nu går upp från basnivå till mellannivå i kommunens gradering av badplatser.

– Vi är jätteglada att kommunen gjorde den här satsningen. Projektledningen har varit oerhört proffsiga och lyhörda för hur badplatsen används vid olika årstider. De har varit bra på att fånga det, säger Stefan Bengtsson, ordförande i Skällinge samhällsförening.

Fler förbättringar

Alla kommuninvånare har kunnat komma med förslag via kommunens hemsida, och en grupp på sex personer från 15 till 70+ har jobbat vidare med kommunen. Nya bryggor, ett hopptorn med tre nivåer istället för två och en trampolin finns nu på plats. Den grunda delen har flyttats in och en trädäcks-liknande gång har byggts på stranden. En mer tillgänglig badtrappa är på gång och en bryggdel ska läggas till så att flytbryggan har två landgångar.

Till hösten ska en grillplats, vindskydd och badbrygga för vinterbad, eller lite mer enskilt bad, färdigställas ute på udden.

– Det förbättrar möjligheten att vara på denna fina plats året runt. Nu i veckan vet jag att det har varit folk här från 5.30 för morgondopp till elva på kvällen när en grupp ungdomar varit här. Badplatsen används på många olika sätt, säger Stefan Bengtsson.

ANNONS

ANNONS