Mat, solceller och orientering i fokus när pris delades ut

I fredags stod det klart vilka som får Varbergs kommuns jämställdhets- och hållbarhetspriser. Ceremonin filmades och blir en del av det digitala nationaldagsfirandet på lördag.

ANNONS
|

Det är allmänheten som har fått nominera vilka som ska få ta emot kommunens priser för hållbarhet och jämställdhet. Juryn, bestående av flera kommunpolitiker, valde i år att utse två pristagare som får hållbarhetspriset. Det är Stora Coop Varberg och solcellsentusiastiske Egon Andersson som får dela på prissumman om 15 000 kronor.

Vinnarna prisas för sina goda initiativ och bidrag till en hållbar utveckling - i liten respektive stor skala utifrån sina olika förutsättningar”, löd en del av motiveringen.

Orienteringsklubben FK Friskus tilldelas jämställdhetspriset och får 15 000 kronor och ett diplom.

Föreningen arbetar målinriktat genom medvetna strategier för att alla ska få lika plats i föreningens verksamhet. FK Friskus lyfter både kvinnliga och manliga förebilder inom sporten såväl som i föreningsarbetet, och har gemensamma träningsgrupper för flickor och pojkar, vilket ger en god grund för en jämställd idrott och förening. Detta gör föreningen till ett föredöme och en inspirationskälla inom jämställdhetsarbetet i Varbergs kommun”, skriver juryn i motiveringen.

ANNONS

Priserna delades ut och filmades vid en ceremoni på Komedianten i Varberg i fredags, men kommer att vara en del av det digitala firandet av nationaldagen på lördag.

ANNONS