Norvalla marknad, akrivbild.
Norvalla marknad, akrivbild. Bild: Edith Camilla Svensson

Marknad ställs in för första gången på 40 år

Det skulle ha blivit den 42:a upplagan av Norvalla marknad. I dag kom beskedet att den klassiska marknaden ställs in till följd av coronapandemin.

ANNONS
|

För drygt 40 år sedan, år 1979, arrangerades Norvalla marknad för första gången. Fotbollsföreningen IF Norvalla har anordnat marknaden varje år sedan dess. Men så kom coronaviruset och satte världen ur rubbning och marknaden tvingas ställas in.

– Det är första gången vi behöver ställa in. Men det är en unik situation, säger Hans-Eric Bengtsson, hedersordförande för IF Norvalla.

Det är myndigheternas restriktioner och rekommendationer, det vill säga folksamlingar, resor, att hålla avstånd och folk i riskgrupper, som sätter stopp för den välkända marknaden. Dessutom krävs ett tillstånd av polisen som i år inte kommer att godkännas av samma anledning.

ANNONS

– Med de restriktioner som gäller så är det helt omöjligt att genomföra den.

Föreningen har länge haft is i magen och hoppats på en vändning, men nu har beslutet tagits att det inte blir någon marknad den 23 juli.

– Vi har väntat in i det sista för att avvakta situationen, men i slutet på förra veckan blev det tydligt att man inte kommer att ändra restriktionerna.

Hur påverkar det föreningen ekonomiskt?

– Det är ett rejält inkomstbortfall. 25 procent av omsättningen kommer från detta evenemang. Men det ser vi ju på fler håll, det drabbar föreningslivet hårt, säger Hans-Eric Bengtsson.

ANNONS