Lämnar kommunpolitiken. Margareta Lorentzen fortsätter gärna att engagera sig i Folkpartiet, men hon kandiderar inte till kommunfullmäktige i valet 2014.Bild: Carin Rudehill/Arkiv
Lämnar kommunpolitiken. Margareta Lorentzen fortsätter gärna att engagera sig i Folkpartiet, men hon kandiderar inte till kommunfullmäktige i valet 2014.Bild: Carin Rudehill/Arkiv

Margareta Lorentzen lämnar fullmäktigeklubban efter valet

Kommunens egen ”talman” Margareta Lorentzen lämnar kommunpolitiken efter valet.

ANNONS
|

Folkpartiets kommunlista inför valet i september nästa år är färdig. Margareta Lorentzen (Fp) ställer inte upp i valet. Under den här mandatperioden har hon varit kommunfullmäktiges ordförande.

– Jag fyller 70 i början på nästa mandatperiod. Det är dags för föryngring. Det känns rätt att lämna även om det varit fyra fantastiska år, säger hon.

Som fullmäktiges ordförande leder hon naturligtvis kommunfullmäktigemötena. Men uppdraget innebär också en hel del representation. I dagarna ska hon till uppvakta och tacka de som varit anställda av kommunen i 25 år.

– Jag uppvaktar också alla som fyller 100 år eller mer. Då träffar jag de gamla men också deras familjer.

ANNONS

Margareta Lorentzen har varit engagerad i politiken tidigare men lämnade politiken när hon blev journalist i början på 90-talet. Under flera år arbetade hon sedan på Hallands Nyheter. Efter att hon gick i pension gjorde hon comeback i kommunpolitiken valet 2010.

Någon ytterligare vända i politiken blir det inte.

– Jag kommer att sakna uppdraget och alla kontakter med människor som det ger. Men det finns mycket annat man kan göra. Jag ser inga problem med det – jag har en stor familj. Det finns många som jobbar ideellt och där finns säkert en uppgift för mig någonstans.

Engagemanget i Folkpartiet fortsätter hon med.

Folkpartiets lista toppas av Tobias Carlsson, som i dag är ledamot i byggnadsnämnden. Marianne Nord Lyngdorf, Micael Bonde och Mattias Ahlström följer därefter.

Folkpartiet har i dag 4 av 61 mandat i kommunfullmäktige.

ANNONS