Marcus byggprojekt – en flytande bastu

Sommaren är väl ändå de udda projektens säsong. Fråga bara Marcus Rodén i Norra näs som har snickrat ihop och sjösatt en bastuflotte.
– Jag ville göra något nytt för sommarsäsongen.

ANNONS
|

Den har tidigare stått på land. Men sedan några veckor tillbaka har Marcus Rodén hittat ett nytt flytande hem åt sin bastu.

Nämligen en flotte av tryckimpregnerat virke på sex gånger tre meter som just nu ligger och skvalpar i en liten vik i Norra näs.

– Bastun har jag tidigare hyrt ut till gäster under vintersäsongen, men jag ville göra nåt nytt nu när sommaren var på väg, säger Marcus Rodén.

Och något nytt blev, såklart, att fästa bastun på ett flytande däck för att fortsätta med uthyrningen under sommaren.

– Intresset har varit ganska stort och många jag träffar har hört talas om bastun, säger Marcus Rodén.

ANNONS

Marcus Rodén har byggt flotten helt själv och enligt honom klarar den av max tio personer åt gången. Inne i själva bastun rekommenderar Marcus Rodén mellan fyra och sex personer i taget.

– Man får turas om lite. Flotten har flytkraft på runt 5 000 kilo, men bastun och däcket väger ju en hel så i slutändan blir det runt 3 500 kilo. Men jag tänker att det är bra med ganska goda marginaler.

10 personer på en flotte som skuttar ut och in i en liten bastu, kan du garantera corona-säkert avstånd?

– Det är klart att social distansering gäller, men de som hyr bastun är ju oftast familjer eller vänner och de träffas ju på liknande sätt annars.

Och hur tar man sig ut till bastun då?

– Har man båt kan man bara köra ut till den. Annars finns det en eka som man kan låna.

ANNONS