Man vårdas på sjukhus efter yxdramat på Håsten

Mannen i 50-årsåldern som blev slagen med en yxa i huvudet vårdas fortfarande på sjukhus. På måndagen begärdes den misstänkte gärningsmannen häktad för mordförsök.

ANNONS
|

Det var på midsommaraftons kväll som polisen larmades till ett stugområde i Håsten efter att en man blivit slagen i huvudet med en yxa. Mannen fick allvarliga skallskador och skickades till Sahlgrenska universitetssjukhus i Göteborg, där han fortfarande vårdas.

— Läget är fortsatt stabilt, meddelar sjukhusets presstjänst under måndagsförmiddagen.

Begärs häktad för mordförsök

Under lördagsmorgonen blev en man i 50-årsåldern anhållen för försök till mord. Enligt en artikel i TT har polisen haft misstankar om att förloppet handlar om ett svartsjukedrama, där exet gått till attack mot kvinnans nya partner.

På måndagen gick ärendet vidare till kammaråklagare Sofia Corin som nu lämnat in en häktningsframställan för den misstänkte mannen i 50-års åldern.

ANNONS

Under tisdagens häktningsförhandling framkom det inga nya uppgifter i ärendet. Sofia Corin berättar att tingsrätten gick på hennes linje och att mannen häktats på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Förutom det vill hon inte kommentera utredningen eller hur mannen ställer sig till anklagelsen.

– Mannen har häktats med fulla restriktioner på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Eftersom det är så tidigt i utredningen vill jag inte göra några ytterligare kommentarer än så. Vi kommer att kunna berätta mer allt eftersom utredningen fortskrider, säger hon.

ANNONS