Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Man terroriserade kvinna – åtalas

Mannen förföljde och hotade kvinnan och hennes dotter under drygt ett och ett halvt år. Nu åtalas han.

Mannen, som är i 30-årsåldern, och kvinnan lärde känna varandra vintern 2015 och var bekanta och vänner fram till hösten 2016. Då gjorde kvinnan, enligt stämningsansökan till Varbergs tingsrätt, klart för mannen att hon inte ville ha någon mer kontakt med mannen. Det blev början på en mardrömslik tid för kvinnan, enligt åklagaren.

Vid en mängd tillfällen mellan januari 2016 och april 2017 hotade, misshandlade och ofredade mannen kvinnan. Bland annat blev hon misshandlad på nyårsnatten 2016, uppsökt i sin bostad och kontaktad via telefon och sms. Mannen ska ha sagt till folk att kvinnan var hans flickvän, och han kom till både hennes bostad och hennes jobb för att ”kontrollera” henne.

Mannen ska också vid flera tillfällen ha tagit stryptag på kvinnan, slagit och knuffat henne. I april 2017 satt han även på samma restaurang som kvinnan och stirrade och följde sedan efter henne till en annan restaurang. Under hösten 2016 ska han också flera gånger ha hotat med att begå självmord och dunkat sitt huvud i väggen framför kvinnan, vilket åklagaren anser är ett ”hänsynslöst beteende”.

Den åtalade mannen ska även ha dödshotat kvinnans dotter hemma i kvinnans bostad. Han sade då också att han skulle våldta kvinnans pappa och bror.

För samtliga anklagelser åtalas mannen för flera fall av olaga förföljelse. Han åtalas också för olaga hot för dödshotet mot dottern.

Mannens inställning till anklagelserna är okänd.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här