Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Man stal bil och försökte tvinga till sig skjuts av bilist

I måndags greps en man misstänkt för att ha stulit en bil från en bilverkstad i Veddige. Mannen ska ha fått bensinstopp och försökt tvinga en förbipasserande bilist att köra honom till en bensinmack.

ANNONS
|

Det är en rad olika brott som mannen i 35-års åldern nu begärs häktad för. Bland annat en stöld från vårdcentralen i Veddige i slutet av september.

– Vid den stölden har han brutit sig in på eftermiddagen och stulit bland annat mediciner, säger åklagare Sonja Seligmann.

Men han är också misstänkt för bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel och grovt olaga tvång.

Detta efter att han någon gång mellan söndag och måndag stulit en bil från en bilverkstad i Veddige. En bil som han på måndagen fick bensinstopp med i Åskloster.

– Han kör iväg med den här stulna bilen och när han får bensinstopp så är där en kvinna som stannar till med sin bil. Och han försöker då förmå henne att att köra henne till en bensinstation på ett sätt som inte är så trevligt, säger Sonja Seligmann.

ANNONS

Polisen hade däremot redan larmats med anledning av den stulna bilen och mannen försökte sedan fly från platsen när polisen kom dit.

– Kvinnan i den andra bilen blev inte skadad och det handlade inte om något fysiskt våld. Och de började inte köra för polisen kom dit innan och då försökte han istället köra ifrån platsen.

Polisen rapporterade även att det hittades en luftpistol i den stulna bilen men mannen har inte begärts häktad för vapenbrott.

– Luftpistol får du inneha utan licens så det blir automatiskt inget brottsligt, säger Sonja Seligmann.

Häktningsförhandling hölls i Varbergs tingsrätt på torsdagen där mannen häktades för en del av misstankarna men inte alla. Han häktades på sannolika skäl misstänkt för två punkter av stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel och egenmäktigt förfarande.

Det är dock något oklart hur mannen ställer sig till anklagelserna.

– Han är lite vag i sin inställning till det hela, så kan man säga. Det är väl hur man bäst sammanfattar det, säger Sonja Seligmann.

Läs mer: Man greps efter polisjakt

ANNONS