Man slogs med trästock - får fängelse

Tingsrätten dömer honom nu till tre månaders fängelse.

ANNONS
|

Det var i slutet av maj som en festkväll på Håsten i Varberg slutade med en misshandel. Ett gäng personer befann sig hemma hos en man i 30-årsåldern där de satt och drack alkohol. Mannen som bodde i bostaden befann sig utomhus när en annan man kom bakifrån och slog mannen i 30-årsåldern med en trästock som träffade i huvudet.

De båda männen var berusade och deras historier skiljer sig åt. Den slagna mannen säger att han har sett den dömda mannen komma springandes bakom sig med ett tillhygge i handen.

Den dömda mannen menar att han inte ens var på plats och har i förhör sagt att han sett en annan man slå mannen i 30-årsåldern.

ANNONS

Tingsrätten gör dock bedömningen att ett av vittnesmålen stärker uppgifterna om att den nu dömda mannen har slagit den andra mannen. De bedömer även att skadan på mannens huvud orsakades av slaget med trästocken.

Den dömda mannen förekommer sedan tidigare i belastningsregistret och dömdes 2016 för misshandel och olaga hot. Nu döms han till tre månaders fängelse för misshandel.

ANNONS