Man slagen i huvudet med yxa

En man i 50-årsåldern vårdas på sjukhus med allvarliga skallskador efter att ha blivit slagen i huvudet med en yxa på midsommaraftons kväll. En man anhölls under lördagsförmiddagen misstänkt för mordförsök.

ANNONS
|

Det var strax innan midnatt på midsommaraftons kväll som polisen larmades till ett stugområde på Håsten i Varberg.

– Vi fick larm om att en man blivit skadad i huvudet av ett föremål och att mannen förts till sjukhus med allvarliga skador, säger Jenny Widén, presstalesperson på polisen.

Enligt stationsbefälet på polisen i Varberg ska mannen ha blivit slagen i huvudet med baksidan av en yxa. Mannen som är i 50-årsåldern fördes blödande till sjukhuset i Varberg med allvarliga skallskador. Senare fördes han till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

– Under dagen kommer vi samla in information och jobba vidare med utredningen samt säkra själva brottsplatsen, säger Jenny Widén.

ANNONS

Under lördagsmorgonen tog polisen in en man i 50-årsåldern till förhör. Han är nu anhållen misstänkt för försök till mord.

Den skadade mannen vårdas fortfarande på midsommardagens eftermiddag för sina skador. Hans tillstånd betecknas som allvarligt men stabilt.

– Vi kan inte gå in på vad det innebär mer än så, säger Therese Oskarsson på Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst.

ANNONS