Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Man omhändertagen efter polisjakt

Under natten jagade polisen en man genom centrala Varberg – både i bil och till fots – efter att ha fattat misstankar om rattfylleri. Först efter 30 minuter kunde en hundpatrull få stopp på mannen.

Det var runt klockan 00.15 som en polispatrull i centrala Varberg först fattade misstankar om rattfylleri. Vid ett försök att stoppa fordonet valde föraren, en man i 30-årsåldern, i stället sätta plattan i mattan.

– Till en början körde han alldeles för fort inne i stan. Sedan blev det mer och mer vårdslöst, då han till exempel körde över rondeller och mot färdriktningen på vissa gator, säger Per-Alexander Treptow, polisens stationsbefäl i Varberg.

Via stationens övervakningskameror kunde Treptow dessutom följa bitar av biljakten, då mannen vid åtminstone tre tillfällen körde förbi polishuset. Efter en dryg kvart valde han dock att överge fordonet, och inledde i stället en flykt till fots.

– Till slut stannade han och lämnade bilen springandes, men en hundförare lyckades få tag på honom runt 00.45, säger Treptow och fortsätter:

– Det höll ju verkligen på ett ganska bra tag där också, patrullerna fick jobba lite för det.

På tidiga onsdagsmorgonen meddelar polisen att mannen är misstänkt för grovt rattfylleri.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här