Man och kvinna åtalas för stöldturné i Varberg

Med en preparerad väska slog paret till mot ett flertal butiker i Varbergs centrum tidigare i somras. Nu åtalas de båda för ett flertal stölder i både Varberg och på andra orter i landet.

ANNONS
|

Varken mannen eller kvinnan är hemmahörande i Halland men besökte Varberg tidigare i somras. Med sig på besöket hade de en preparerad väska, för att kunna undkomma butikernas larmanordningar. Något Hallands Nyheter tidigare rapporterat om.

Paret slog till mot ett flertal butiker i centrum och innan de upptäcktes av en ordningsvakt hade de fått med sig varor till ett sammanlagt värde av 48 000 kronor.

När ordningsvakten tillsammans med polis försökte gripa mannen sprang han över taket på en av stadshotellets bilar som stod parkerad vid torget. Mannen åtalas därför också för skadegörelse.

När mannen greps visade det sig också att han väntade åtal för flera andra stölder, av bland annat en dator och en motorcykel, som skett på andra platser i landet. Dessa stölder ingår nu också i åtalet som väcks i Varberg.

ANNONS

I förhör erkänner mannen de misstankar som riktas mot honom men säger att han utförde stölderna själv. Kvinnan nekar däremot till alla anklagelser som riktas mot henne och säger att hon bara följt med mannen till Varberg för att kolla i affärer.

LÄS MER:Man och kvinna gick på stöldrunda i Gallerian

ANNONS