Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkt gärningsman. En av männen som lurade en man med Downs syndrom att ta ut alla sina pengar fastnade på en film från en övervakningskamera.

Man med Downs syndrom lurad att tömma sitt konto

Två män övertalade en yngre man med Downs syndrom att låna ut pengar till att starta ett företag. Efter att offret lurats att tömma hela sitt konto försvann bedragarna med pengarna.

Det var den 8 augusti mitt på dagen som två män sökte upp en man i 20-årsåldern med Downs syndrom i Varberg. De visade ett papper som de ville att han skulle skriva på. Där stod det att de behövde pengar för att starta ett företag.

Men den utsatte mannen ville inte sätta sin namnteckning på papperet utan gick in på en bakgård. En av männen följde efter och lyckades övertala offret att skänka pengar. De gick vidare till en bankomat för att ta ut pengarna. Automaten fanns i ett förrum till en banklokal på Torggatan.

Männen ville ha 10 000 kronor men det fanns bara 1 000 kronor på kontot, som tömdes direkt. Trots att automaten meddelade att det inte fanns några mer tillgångar på kontot ville de att offret skulle göra fler försök. Efter att ha fått sedlarna gick männen ut från banken och där slutar spåren efter dem.

Mannens mamma polisanmälde händelse när hon upptäckte att sonens konto var tomt. Brottet rubriceras som bedrägeri.

- Vi har inte lyckats hitta några misstänkta än. Det kan vara några som finns i närområdet men också en liga som arbetar internationellt, säger polisassistent Carl Svane, Varbergspolisen, som utreder fallet.

Enligt Carl Svane fångades en av männen på bankens övervakningskamera. Filmen som visar bilder på den ena mannen har nu gått ut till polisen i övriga delar av landet. Förhoppningen är att någon ska kunna identifiera den misstänkte.

Carl Svane säger också att tillvägagångssättet upprör.

- Personligen tycker jag det är fruktansvärt när människor med funktionshinder eller gamla personer utsätts för bedragare.

Polisen vill även få hjälp av allmänheten i sökandet efter gärningsmännen:

- Vi hoppas kunna lösa det här och är intresserade av att få kontakt med personer som har gjort iakttagelser i samband med händelsen, säger Carl Svane.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här