Man i 90-årsåldern misstänks för mordförsök

På måndagen häktades en äldre man i Varbergs kommun på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Åklagare och advokat är förtegna kring omständigheterna.

ANNONS
|

Det råder just nu locket på om detaljer kring fallet. Varken advokat eller åklagare vill yttra sig i ärendet, men klart är att polisen grep mannen, som är i 90-årsåldern, på hans bostadsadress i Varbergs kommun tidigt på fredagsmorgonen. Han anhölls några timmar senare.

– I nuläget vill jag inte säga något. Det är såpass nytt och jag håller själv på att sätta mig in i det, sade åklagare Ann-Christin Claesson innan fallet togs upp för häktningsförhandling.

Under måndagens häktningsförhandling i Varbergs tingsrätt häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Det misstänkta brottet ska ha skett natten till fredagen eller tidig fredagsmorgon. Det rör sig om ett offer.

ANNONS

Vad mannen har för relation till målsäganden är i nuläget oklart.

– Men det handlar om en närstående person, säger Ann-Christin Claesson.

Även eventuella motiv till det misstänkta mordförsöket är okänt. I samband med häktningsförhandlingen var det fortsatt locket på.

– Jag vill inte uttala mig om fallet i nuläget på grund av förundersökningssekretess, säger advokat Magnus Clausson.

90-åringen erkänner att han har försökt att döda målsägande. Tingsrätten motiverar häktningen med att det finns risk för att han avviker, undanröjer bevis eller fortsätter sin brottsliga verksamhet. Han befinner sig för närvarande under psykiatrisk tvångsvård där han sannolikt kommer fortsätta vårdas.

ANNONS