Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Annika Karlbom
Arkivbild. Bild: Annika Karlbom

Man i 20-årsåldern åtalas för grovt rattfylleri efter fest i Tofta

En man i 20-årsåldern ska ha kört över staket och gräsmatta vid en villa och sedan kolliderat med en annan bil som i sin tur voltade. Nu åtalas han för grovt rattfylleri.

Det var efter en fest i Tofta den 4 september som mannen satte sig i bilen och körde med vad som senare visade sig vara 1,54 promille alkohol i blodet. Tidigare på kvällen ska han enligt förundersökningsprotokollet ha grälat med en kvinna som lämnade festen strax innan.

Kvinnan gick till fots och mannen följde efter med bilen för att han sade att han ville prata. Kvinnan ville inte prata med honom. Enligt förhöret med kvinnan trampade han då på gasen och körde rakt igenom staketet till en närliggande villatomt.

Efter att ha kört rakt igenom staketet, häcken och gräsmattan slutade färden med att han kolliderade med en annan, parkerad personbil. Den andra bilen slog runt och landade på taket på en närliggande åker.

När polisen kom till platsen hade mannen lämnat men kom snart tillbaka. Bilen hade även åsamkat skador på garaget och mannen hade sårskador på armen och handen.

Mannen åtalas nu för grovt rattfylleri och han har erkänt brottet.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här