Polisen vädjar nu om allmänhetens hjälp för att lösa ett antal sexuella ofredanden i Varberg där en man blottar sig för äldre kvinnor.
Polisen vädjar nu om allmänhetens hjälp för att lösa ett antal sexuella ofredanden i Varberg där en man blottar sig för äldre kvinnor.

Man blottar sig för äldre kvinnor i Varberg

Sedan förra sommaren har flera anmälningar kommit in till polisen i Varberg om en man som blottar sig för äldre kvinnor. Nu vill polisen ha hjälp att lösa fallen.

ANNONS
|

I ett inlägg på polisen i Varbergs Facebooksida ber polisen nu om hjälp att lösa ett antal fall av sexuella trakasserier i området kring Karlberg och Furubergsskogen.

– Sedan förra sommaren har vi fått in ett antal anmälningar. Utifrån tillvägagångssättet och de signalement som vi har fått in utgår vi ifrån att det rör sig om samma gärningsman, säger Martin Svensson operativ samordnare vid polisen i Varberg.

Exakt hur många fall det rör sig om vill inte Martin Svensson gå ut med i nuläget. Men han säger också att de misstänker att det kan finnas fler tillfällen än vad polisen känner till.

ANNONS

– Vi utgår från att det finns ett mörkertal. Det är en anledning till att vi går ut med detta nu Vi vill få in anmälningar kring händelser som vi inte känner till, säger han.

Det flesta anmälningar kommer ifrån områdena kring Karlberg och Furubergsskogen men polisen utesluter inte att det kan ha skett på andra ställen runt om i Varberg också.

– Det har skett på olika veckodagar och på olika tidpunkter på dygnet. Men gemensamt är att offren är äldre kvinnor, säger Martin Svensson.

Polisen har i perioder haft utökad bevakning kring området vid Furubergsskogen och det är någonting de kommer fortsätta med.

– Vi har haft både vanliga polisbilar för trygghetsskapande åtgärder men även civila patruller för spaning och vi fortsätter med det arbetet, säger Martin Svensson.

Polisen uppmanar nu människor som kan ha information eller blivit utsatta att höra av sig för att kunna få mer pusselbitar i jakten på den misstänkta gärningspersonen.

– Det här är inte ett normal beteende och vi prioriterar det här ärendet för att kunna få stopp på det, säger Martin Svensson.

ANNONS