Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Många olyckor på E6

Lördagens regnoväder har orsakat flera olyckor på E6 i Halland. Senaste skedde i närheten av avfarten till Varberg nord. Den orsakade återigen långa köer.

Den senaste olyckan skedde i höjd med Åskloster i närheten av avfarten Varberg nord i norrgående riktning vid 16.30-tiden. En personbil har kört in i mittenräcket. Personen i bilen klagade på nacksmärtor.

Olyckan gjorde att räddningstjänsten spärrade av kring platsen. Olyckan skapade långa köer. Vid 17.10 meddelade Trafikverket att det återigen var full framkomlighet förbi olyckan.

Incidenten är en av många under lördagen. I södergående riktning norr om Getinge utanför Halmstad skedde en olycka vid 14.00. Där var det under en stund totalstopp, men vid 15.00 hade man släppt på trafiken som vanligt igen.

– Det är en singelolycka med en bil som kört in i mittenräcket och det är cirka 100 meter räcke nerkört. Alla är oskadda men det är mycket bråte på vägbanan, sa inre befäl hos räddningstjänsten Johan Wallin kort efter olyckan.

Olyckor i norrgående vid Varberg

Tidigare skedde även dubbla olyckor på E 6 i norrgående riktning.

Larmen kom till räddningstjänsten vid 13.30 samt 13.40. Båda på E 6 norr om Varberg – och båda singelolyckor. Olyckorna skedde söder respektive norr om Åskloster.

Men räddningstjänsten tror inte att den ena olyckan orsakade den andra.

– De är lite för långt ifrån varandra för det, säger Johan Wallin, inre befäl.

Där var ett körfält avstängt i närmare en timme, men även där ska trafiken nu rulla på som vanligt.

Tidigare under lördagen skedde också en liknande olycka på E 6 vid Kvibille utanför Halmstad där man också fick ha avstängt en längre stund.

– Det är jättemycket vatten på vägarna och det är lätt att få vattenplaning, säger Johan Wallin.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här