Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Lyckat frieri genom en tv-krönika i HN

Jodå, hon svarade ja. När reportern Martin Erlandsson friade i Hallands Nyheter tog hans sambo Maria glatt emot förlovningsringen.

Tidigt på måndagsmorgonen smög Maria Åkesson ut ur radhuset i Varberg för att hämta dagens HN. 

– Jag visste ju att Martin skulle skriva en krönika om tv-serien vi båda tittat på och som verkligen har ett för oss närliggande tema, "Bonusfamiljen". Jag såg puffen på framsidan först och då förstod jag ju, säger Maria och fortsätter:

– Första impulsen var att skrika rakt ut men det låg ju fem barn och sov, så jag gjorde en liten dans istället. 

Misstänkte du någonting?
– Jag brukar få läsa det han skriver innan han skickar iväg det. Nu fick jag inte det och då fick jag en liten förhoppning. Jag har haft en fantasi om att han skulle göra något sådant men inte riktigt trott det. Det var väldigt romantiskt, det är svårslaget.

Hur ska ni fira det här?
– Min dotter fyllde 15 i går (läs söndag) och jag fyller i morgon (tisdag) så det blir mycket firande. Men vi firar vår kärlek varje dag så jag vet inte om det blir något speciellt.

Martin Erlandsson minns inte exakt hur han kom på den galna idén.

– Jag ville fria på något roligt och udda sätt. Krister Svahn, som arbetade här på HN tidigare, gjorde något liknande när han friade i ett kåseri 2005. Kanske att det fanns någonstans i bakhuvudet.

– Sedan har jag jobbat på HN i nästan 20 år. Det är en stor del av mitt liv och det känns väldigt mycket hemma. Men jag hade inte vågat fria så här officiellt om jag inte var säker på vår kärlek. Maria är det bästa som har hänt mig och jag är världens lyckligaste, säger Martin.

LÄS OCKSÅ: HN-reporter friade i tv-krönika