Lunarstorm gör comeback

En gång var sajten Sveriges största community. Sedan lades den ner. Nu gör Lunarstorm comeback - i en nostalgiversion.

ANNONS
|

Retrotrenden har nått internet. Nu har den nedlagda communityn Lunarstorm, som startades i Varberg, fått nytt liv i form av en hyllningssajt. Det rapporterar internetmuseum.se.

Enligt uppgifter till HN är sajten en klon av en Lunarstorm-version från 2002. Hyllningssajten varit publik sedan nyår och har redan drygt 3 100 medlemmar.

Här kan du surfa in för att frossa i minnen och nostalgi.

Att hyllningssajten döptes till Stajlplejs istället för Lunarstorm beror på att rättigheterna för originalnamnet var för dyra att köpa upp, skriver skaparna själva på sajten.

De skriver också att de har fått tillåtelse av en av grundarna för Nyheter 24-gruppen, som äger rättigheterna till Lunarstorm, att göra en hemsida i nostalgisk anda. Men det är alltså inte Nyheter 24, som äger Lunarstorm, som skapat den nya sidan.

ANNONS

Lunarstorm var länge en av Sveriges största sociala mötesplatser på nätet, med som mest 1,2 miljoner medlemmar. Sajten lades ner 2011 efter att ha tappat medlemmar under en längre tid.

Det var varbergaren Rickard Eriksson som 1996 grundade communityn Stajlplejs som år 2000 gjordes om till Lunarstorm.

Nostalgiversionen av Lunarstorm verkar dock ha stött på problem under tisdagskvällen, då sajten låg nere under en längre tid. Vid 22-tiden var den igång igen.

Läs mer om historien bakom Lunarstorm här!

ANNONS