Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Ljusmanifestation för Ukraina på flera platser i Varberg

Den ukrainska flaggans färger, gult och blått, kommer att lysa upp flera platser runt om i Varberg den närmsta tiden. Kommunen, Varberg energi och Sparbanken gör detta för att visa sitt stöd för Ukrainas folk.

Varbergs torg, Sparbankshuset och Östa Långgatan kommer alla belysas med den ukrainska flaggans färger den närmsta tiden. Så även Stenbrottet och värmeverket Flisan. Det är Varbergs kommun, Varberg energi och Varbergs Sparbank som går samman för att visa sitt stöd för Ukraina.

– Det är en del kommuner som flaggar eller har andra sätt att stötta den ukrainska folket. Varbergs energi har sedan en tid haft uppdraget att sköta belysningen i stan och då såg vi att den här möjligheten fanns. Några lampor är redan igång medans andra krävde lite mer för att bytas ut så det sker ikväll, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

Manifestationen pågår till nästa söndag

Belysningen kommer att vara uppe från den 2 mars och till och med den 13 mars.

– Det kommer alltid frågor om hur länge man ska flagga vid sådana här tillfällen. Det är bättre att sätta en tid. Jag tror det här blir riktigt fint, säger Ann-Charlotte Stenkil.

Hur ser du själv på det som händer just nu?

– Det känns helt oerhört och helt overkligt, men det händer verkligen. Det var väl igen som trodde att det skulle gå så här och så här fort. Var det tar vägen vet man inte. Risken finns ju att fler blir indragna. Vi har haft möte idag om detta och vad det kan innebära för Varberg. Så att vi är mentalt och handlingskraftigt förberedda om det till exempel skulle komma människor hit, säger Ann-Charlotte Stenkil.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här