Livsfarlig incident i Åkulla – efterfrågar extra polisbevakning

Åkulla skidallians meddelar nu att att de efterfrågat extra polisbevakning på sin anläggning. Bakgrunden är en allvarlig säkerhetsincident för en vecka sedan.

ANNONS
LocationÅkulla||

Det var för en vecka sedan som olyckan kunde har varit framme vid skidanläggningen i Åkulla. När Christer Bengtsson skulle sätta i gång snökanonerna tidigt på morgonen visade det sig att någon hade skruvat loss de sprintar som ska säkerställa att snökanonernas slangar – vilka innehåller mycket högt tryck – inte ska lossna.

– Slangarna lossnade och slog omkring sig. Hade någon kommit i vägen där hade det kunnat gå riktigt illa, berättar Christer Bengtsson.

Incidenten, som beskrivs som livsfarlig, innebar att skidalliansen nu har efterfrågat extra polisbevakning på anläggningen.

– Vi har varit i kontakt med polisen och bett dem att ta extra turer förbi Åkulla, vilket vi också fått besked om att de ska göra, berättar Christer Bengtsson.

ANNONS

Incidenten med de saboterade säkerhetsanordningarna på snökanonerna är den allvarligaste incidenten som drabbat anläggningen i år, men det har också funnits exempel på att ungdomar varit på platsen och använt skyddsmadrasser för att åka i backarna nattetid.

– De tar loss de skyddsmadrasser som vi har för att ingen ska åka in i snökanonerna och åker med dem i backarna och fimpar i backarna, säger Christer Bengtsson.

Skidanläggningen i Åkulla förvaltas i huvudsak av ideellt arbetande pensionärer. Säkerhetsfrågorna är högt på agendan eftersom anläggningen besöks av många barn.

– Särskilt viktigt blir det när vi tar emot skolklasser, vilket vi ska göra nästa vecka, berättar Olle Rabe i skidalliansen.

Alliansen skärper därför också upp sina egna säkerhetsrutiner efter incidenterna.

Skidalliansen har nu fått ordning på 1,7 kilometer skidspår på anläggningen och räknar med stor tillströmning av gäster den kommande helgen.

– Det ser ut som att det kommer att bli en riktigt fin helg, konstaterar Olle Rabe.

ANNONS