Kastriot Zeqiri och Emil Olsson ser fram emot fredagens quiz.
Kastriot Zeqiri och Emil Olsson ser fram emot fredagens quiz. Bild: Conny Bengtsson

Livequiz och padel - en udda kombination

Livequiz i en padelhall? Visst låter det udda? Jo, men så har Kastriot Zeqiri en dragningskraft till galna idéer. Nu blir ännu en verklighet.

ANNONS
|

Musikduon Stevie n Caz (Stefan Linné och Kastriot Zeqiri) slår sig samman med Olle Persson från bandet Enoch nitti och tjuvstartar Varbergs insamling till Musikhjälpen.

– Stevie n Caz brukar köra livequiz på Oscars några gånger om året, men på grund av de nya restriktionerna så funkar det inte nu. Men vi har möjlighet att hjälpa till och bidra i dessa tider och då måste vi så oss ihop och hjälpas åt. Det är nästan en skyldighet för oss som har möjlighet, säger Kastriot Zeqiri.

På fredag klockan 20 arrangeras en livequiz från Optimized Padel Center. Frågesporten kommer att sändas via nätet men det kommer också att säljas åtta biljetter till evenemanget.

ANNONS

– Vi i bandet kommer att sitta på ena sidan av banan, åskådarna på den andra. De åtta biljetterna kommer att kosta tusen kronor styck. Folk som kollar hemifrån kanske också kan bidra och alla pengar kommer att gå till Musikhjälpen, säger Kastriot Zeqiri.

Kastriot har själv blivit padelbiten och känner Emil Olsson på Optimized sedan tidigare. När de började prata om alla inställda event så föddes den galna idén att kombinera musik och padel.

– För oss var det ingen tvekan. Vi har en så stor kundbas nu. Slår man då ihop padel med musiken så hoppas vi att nå ut till många som vill vara med och stötta. Man har förståelse för de som inte kan bidra ekonomiskt i dessa tider, men då kan de vara med och ha trevligt ändå, säger Emil Olsson.

Hur är akustiken i en padelhall?

– Det är en väldigt bra fråga. Vi kommer att spela inne på banan och det finns väggar och plexiglas runtom. Men det ska bli spännande. Det är tur att vi har med Olle Persson som jobbar på Hire Sound och kan ljud. Det är ett jobb för honom. Och fördelen med Olle är att om jag vill låta på ett visst sätt så brukar han lösa det, säger Kastriot Zeqiri med ett skratt.

ANNONS

Vad har ni för inriktning på quizet?

– Det ska passa för alla. I en låt har vi oftast en musikfråga, sedan kan det vara följdfrågor med allt från mat till sport. Det är blandat.

Vad är det för skillnad att göra en quiz inför åtta personer jämfört med en fullsatt krog?

– Hade jag varit en klyschig typ så hade jag sagt att ”det spelar ingen roll om det är en person eller 500”. Det där stämmer inte. Det är så klart en annan boost med 200 personer i publiken jämfört med åtta. Men målet här är något annat, det är att hjälpa. Hade det varit 200 så hade det varit fler som hade kunnat bidra. Men vi kommer att göra allt för att de åtta i publiken kommer att få en fin upplevelse.

En länk till fredagens quiz kommer att publiceras på Optimized Padels Facebooksida.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

ANNONS