Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Lindvallen i Tofta dyrare än beräknat

Tre miljoner till behövs för renovering

Även om bevattningsanläggningen skjuts på framtiden blir upprustningen av Lindvallen i Tofta lästan tre miljoner dyrare för kommunen.

Förra hösten beslutade kommunfullmäktige i Varberg att investera drygt 13 miljoner kronor på en upprustning av Lindvallen.

Där behövs ny omklädningsbyggnad, belysning på A-plan, större klubbhus och ändringar så att anläggningen blir tillgänglig för alla.

Försenad byggstart

Nu har det visats sig att projektet blir 2 950 000 kronor dyrare än beräknat.
– Förstudien innehåller ordentligt gjorda kalkyler, men man har räknat lågt samtidigt som priserna i byggbranschen går upp mer än index just nu. Så byggstarten försenas minst en månad, förklarar kultur- och fritidsnämndens ordförande Christofer Bergenblock (C).

Inget bevattningssystem

I det nya förslaget, som nämndens arbetsutskott vill ge till kommunstyrelsen, ingår inte den planerade bevattningsanläggningen.
– Nej, det fungerar tyvärr inte, eftersom vattentrycket är för dåligt. Vivab har inte tänkt åtgärda trycket förrän om ett par år, så vi får skjuta på det, säger Bergenblock.

Klart nästa sommar

Kommunstyrelsen ska behandla frågan den 17 oktober och går allt väl kan byggnationerna vara klara till sommaren 2018.
– Det är en viktig investering. Särskilt byggnaden för omklädning är under all kritik och lagen i Tofta har väntat länge.