Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Lilla Träslöv frånåkt i den heta höstpremiären

Lilla Träslöv semestrade som Varbergs högst placerade damlag. Det var då. Länsderbyt mot BK Astrio slutade med mindre smickrande 0–12.

Det råder inget större tvivel om vilket lag som siktar på serieseger i den rumphuggna regionala division 2-serien. BK Astrio har ett väldigt lovande lag.

Söndrumslaget sprang helt enkelt ifrån Lilla Träslöv när höstsäsongen sparkade igång i den svettiga värmen. Det går väl an att springa i 30-gradig värme om allt flyter som det ska. Lilla Träslöv hittade inte alls den känslan. Astrio var för bra. Landslagsaktuella Lovisa Brogren, född ’05, gjorde fem av målen när Astrio nådde dussinet fullt. Efter fyra omgångar har Brogren lyckats sätta 16 mål.

Det finns ingen anledning att rota efter tråkigheter i Träslöv efter de här siffrorna.

Vad hittar vi det positiva?

– Att vi gjorde en bättre andra halvlek. Vi gick inte ut ur omklädningsrummet i första halvlek, säger Camilla Andersson.

Jo, vi såg dem allt. Men det som präglade Lilla Träslöv var att spelarna inte hängde med huvudena och gnällde på varandra. Det skulle kunna vara vanligt.

– Vi kom upp i bättre press och vi hängde i, säger Camilla Andersson.

Sara Andersson stod i mål i stället för Julia Andersson. Sara gjorde vad hon kunde och visade stundtals upp fina pareringar. Det är inte bra att släppa in tolv. Det viktiga är att göra vad du kan.

Julia satt på bänken men fick hoppa in som utespelare i slutminuterna.

– Vi har två jämna målvakter.

Hur var det att spela i den här värmen?

– Det var tufft, de var duktiga. Vi spelade inte som vi kan i första, men vi kom till lite mer i andra. Vi har en väldigt bra god kämpaglöd i hela laget. Det är inga dåliga ord till varandra, säger Hanna Wallnedal.

Har ni någonsin varit med om att släppa in tolv mål?

– Nä, du det var väldigt länge sedan. Jag vet att vi har vunnit med kanske samma siffror, men det är inte kul när det blir såna här siffror.

Lilla Träslöv låg högre upp i tabellen än grannen Valder.

– Ja, men vi har inte mött Valinge än. Det är då det avgörs. Det är det man längtar efter, säger Johanna Josefsson, som varit med ett tag.

38-åringen kommer från boxningsmetropolen Skoftebyn (utanför Trollhättan) och har tvingats lämnats flera klubbar.

– De lägger ju ner, då måste man byta till andra klubbar.

Valinge-Derome vann sin match och skuggar Astrio, tre poäng bakom. Valinge är en av Johannas gamla klubbar, liksom Tofta och Bois.

Säsongens enda Varbergsderby spelas den 5 september på Östervi.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här