Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Privat

Lastbil har vält på E6 – trafiken omdirigeras

En lastbil har vält på E6 i norrgående riktning, vid centrumavfarten. Chauffören misstänks för drograttfylleri.

Det var tidigt i morse totalstopp på E6 i norrgående riktning efter att en lastbil har vält. Larmet inkom vid 07.15 på skärtorsdagen och både räddningstjänst, ambulans och polis var på plats.

– Det är totalstopp i båda körfälten. Mycket bråte på vägen som man behöver få bort, säger Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

Bilen innehöll inget farligt gods, utan var lastad med lastpallar.

– Vi väntar på tungbärgning, det kommer nog ta ett tag, säger Stened.

Chauffören ska ha klarat sig bra, men kontrollerades av ambulanspersonal på grund av nacksmärtor. Enligt polisen har föraren tagits med till stationen för provtagning, misstänkt för drograttfylleri.

Prognos satt till klockan 16

Vid 08.30-tiden uppgav inre befäl att räddningstjänsten har lämnat olycksplatsen. Polisen var kvar ett tag till och höll ett körfält avstängt i väntan på bärgning av lastbilen.

Vid 10-tiden meddelande polisens presstalesperson för region väst, Peter Adlersson, att även polisen har lämnat platsen. Arbetet är överlämnat till Trafikverket, vars prognos visar att vägen kommer att vara helt stängd under bärgningsarbetet. Preliminärt räknar man med att hålla vägen stängd fram till 16-tiden. Fram tills dess omdirigeras trafiken.

– Det är avstängt mellan avfart 54 och 55, säger Adlersson.

En lastbil har vält på E6 i norrgående körriktning. Bild: Eniro

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här