Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Larm om drunkning i Tvååker

En hund och en person fastnade i en gödselbrunn på onsdagsmorgonen. Räddningsdykare från Halmstad fick kallas till gården. Både hunden och personen kom upp ur brunnen välbehållna.

Mannens promenad med hunden slutade med stort räddningspådrag vid en gård i Tvååker.

– Det är en hundförare som är ute och går med sin hund. Hunden hoppar ner i en brunn. Och hundföraren hoppar i för att hunden inte kommer upp och hjälper hunden. Men han fastnar själv och kommer inte upp, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson för region väst.

Larmet inkom till SOS som ett drunkningslarm vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen, men det stod snart klart att det rörde sig om ett olycksfall.

Räddningstjänsten var på plats med sex enheter.

– Det låter mycket, men nästan alla har egna bilar i dag. Vi åker från Varberg och Tvååker, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

Räddningsdykare från Halmstad var på väg till platsen för att stötta upp om det behövdes. Även polis och ambulans ryckte ut till svämbrunnen.

Claes Wennberg, som var räddningsledare under insatsen, berättar att mannen togs upp med hjälp av en stege från brandbilen. Han ska ha därefter ha blivit undersökt av ambulanspersonal.

– Han var lite nerkyld men behövde inte åka till sjukhus, säger Wennberg.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här