Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/22

Larm om brand på PS

En bastu i idrottshallen på Peder Skrivares skola i Varberg började brinna. Räddningstjänsten hade åtta enheter på plats för att få släckt branden. Byggnaden utrymdes och ingen kom till skada.

Det var vid klockan 14.07 på fredagen som räddningstjänsten larmades om rökutveckling från en bastu på PS-skolan i Varberg. Enligt initiala uppgifter kom det rök från taket.

Polispatrull larmades till platsen och räddningstjänsten skickade åtta enheter.

– Det är en bastu som brinner i idrottshallen och släckningsarbete pågår, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten.

Finns det någon spridningsrisk?

– Det är väldigt oklart om det har spridit sig, jag har inte fått de uppgifterna ännu. Vi försöker jobba på så gott vi kan och har en prognos på att vara kvar i två timmar, sa Karlborg i inledningsläget.

Strax efter klockan 16 kunde Patrik Sönnerstedt, även han inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad, uppge att den initiala branden är släckt men att arbetet på plats väntas pågå i ytterligare en och en halv timme.

– Vi har fått leta konstruktionsbränder, att det kan ha spridit sig i konstruktionerna fast man inte ser det. Så vi har rivit innertak med mera och sökt både invändigt och utvändigt, säger han.

Elever samlades utanför idrottshallen

Många elever samlades utanför idrottshallen för att se vad som stod på. Martin Isaksson och hans klasskamrater hade fysiklektion i ett klassrum i närheten när det plötsligt började lukta rök.

– Vi kände att det luktade rök och tog oss ut ur klassrummet, berättar Martin Isaksson.

Ulf Anderberg är rektor för enhet 3 på PS. Han berättar att idrottslärarna uppmärksammade ett larm om rök i idrottshallens bastu.

– När idrottslärarna tittade in var det massa rök inne i bastun. Det var rökutveckling från bastuaggregatet. Idrottslärarna utrymde föredömligt alla lokaler i byggnaden – så både elever och lärare kom ut. Det var tre grupper som fick avbryta sina lektioner.

– Det är jättetråkigt att sådant här händer. Men det var ju tur att inte någon kom till skada.

Enligt räddningstjänsten har ingen kommit till skada i samband med branden och alla är ute ur idrottshallen.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här