Larm om brand på Brunnsberg

Räddningstjänsten larmades på fredagen om en misstänkt brand på Brunnsberg. Kort efter larmet visade det sig att det hela handlade om en torrkokning.

ANNONS
|

På fredagsförmiddagen inkom ett SOS larm om en brand i ett flerfamiljshus på Granvägen 40 i Varberg.

– Det är larmat om röklukt och ett rökfyllt trapphus men vi är inte framme ännu så jag vet inte mer än så just nu. Larmet kommer från folk som bor på tredje våningen, sa Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad inledningsvis.

Omkring kvart över elva på förmiddagen, bara tio minuter efter att larmet kom in, har han dock lugnande besked.

– Det handlade om en torrkokning, där var någon som hade glömt något på spisen. Så vi hjälper till och vädrar ut lägenheten och sen får vi se om någon behöver tittas till av ambulanspersonalen, säger Peter Karlborg.

ANNONS

Personen som bodde i lägenheten var inte hemma utan räddningstjänsten fick bryta upp dörren för att ta sig in.

Det var en granne som larmade. Hon hörde ett tjutande ljud, men trodde först att det var ett billarm. När hon sedan kände röklukt i trapphuset förstod vad som stod på och ringde 112.

En annan granne stod i duschen när hon hörde att det lät massa i trappuppgången. När hon gick ut för att se vad som stod på endast i förd handduk möttes hon av brandsoldat iförd full mundering på väg att ta sig in i den rökfyllda lägenheten.

– Han kunde inte prata med tanke på masken. Jag gick in och tog på mig och gick ut.

Vid halv tolv var det lugnt på platsen och räddningstjänsten förberedde sig för att lämna.

ANNONS