Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Larm om brand i villa

Sju enheter skickades till ett larm om en brand i en tvättstuga i en villa under tisdagskvällen. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.

Det var vid klockan 19.20 på tisdagskvällen som räddningstjänsten larmades om en brand i en tvättstuga på Karlberg i Varberg. Sju enheter skickades till platsen.

— Det är rökutveckling ifrån taket, säger Peter Karlborg, räddningstjänstens inre befäl, när första enheten anlänt.

Vid klockan 19.40 är samtliga enheter på plats och Karlborg konstaterar att branden är släckt.

— Vi är inne med rökdykare för att se om vi har en spridning i konstruktionen av huset. Det är ganska lugnt på plats, men det är mycket rök i byggnaden, säger han.

Claes Vennberg som är räddningsledare på plats säger till HN att det handlade om en mindre brand i tvättstugan. Men tack vare att de personer som befann sig i huset agerade snabbt så lyckades de förhindra att branden och röken spreds.

– De har lyckats stänga in till tvättstugan snabbt. Det var jättebra gjort av dem. Nu har vi mest gjort efterarbete, säger han.

Vid 20-tiden kunde räddningstjänsten konstatera att det inte fanns någon spridning i konstruktionen.

— Vi lämnar platsen om en liten stund. Skadorna totalt sett i huset är inte så farliga, men skadorna är i själva tvättstugan, avslutar Karlborg.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen. Polisen misstänker inte heller något brott i samband med branden.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här