Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trädkronan Productions bildades med syfte att anordna småskaliga konserter nära naturen. På bilden syns Marcus Friman, Jennie Bjurenheim och Frida Hall. Bild: Pressbild
Trädkronan Productions bildades med syfte att anordna småskaliga konserter nära naturen. På bilden syns Marcus Friman, Jennie Bjurenheim och Frida Hall. Bild: Pressbild

Land of Trees ger småskalig spelning vid havet

Land of Trees vill flytta musiken ut i naturen. På lördag den 21 augusti är det, om vädret tillåter, premiär för en ny minifestival i Varberg.

Bakom artistnamnet Land of Trees står Marcus Friman som hösten 2017 flyttade från Jämtland för att skapa musik i Varberg.

– Inget illa menat mot Jämtland, men en stor anledning till att jag flyttade hit var att jag ville hitta eldsjälar som brinner för att få saker att hända, säger Marcus Friman.

Under pandemin har ett nytt samarbetsprojekt vuxit fram, Trädkronan Productions, som ska arrangera småskaliga musikfestivaler där gemenskapen står i fokus. Träkronan består, förutom Marcus, även av Frida Hall och Jennie Bjurenheim.

– Frida, som arbetar på Medborgarskolan här i Varberg som arrangör, är välorganiserad och duktig på att få saker i rullning. Jennie gör det här helt ideellt och står för peppning, den starka viljan och de lysande idéerna, säger Marcus Friman.

Gemenskap i fokus

I helgen är det dags för den första minifestivalen. Enkelt, småskaligt – och nära naturen.

– Småskaligt kanske ofta kopplas till någonting negativt, att det är ett litet event och därför är det inte ett lika stort värde att gå på det. Istället för att värdet ska ligga i ett stort antal besökare, en stor arena så tänker jag att det finns så många människor som värdesätter gemenskap och det enkla, säger Marcus Friman.

Getterön blir första spelplatsen.

– Jättenära havet i grymt fin natur. Framöver kollar vi på något utanför stadskärnan med mer skog, säger Jennie Bjurenheim.

– Naturen ska alltid vara i fokus, vilket är härligt. Men det gör det också lite svårare logistiskt vad gäller exempelvis el, säger Frida Hall.

Vad får man med en spelning med dig?

– Jag tror att man får chansen att känna mycket om man vill det. En jordnära upplevelse med lite berättande. Kanske chansen att se några spännande instrument och en galen man som spelar dem, säger Marcus Friman.

Galen?

– Jag ser mg själv som lite tokig och tycker själv att jag är väldigt positiv. Sedan tänker jag att resten får tolka hur pass tokig jag får vara innan de tycker att jag är för tokig.

Minikonserten är planerad till lördag, beroende på väder. På landoftreesmusic.com och Land of Trees sociala medier kommer mer information under veckan.

På lördag är det dags för en minifestival i Varberg. Marcus Friman (Land of Trees) är huvudakten, men får eventuellt sällskap på scenen. ”Jag tycker om det spontana”, säger han.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Land of Trees bildades ursprungligen som en trio i Åre som tillsammans spelade in albumet ”Wild Wind”.

Trion splittrades efter albumet och Marcus Friman, 29, släppte två fullängds- album, ”Small Steps Ahead” och ”Backlight Sonnets”, under Land of Trees namn.

2017 flyttade Marcus till Varberg.

”Grejen med Varberg är ju att den varken är för liten eller för stor. Hade jag flyttat till Göteborg hade jag säkert fastnat i att spela på krogarna där. Nu när jag bor här måste jag röra på mig om jag vill ha tillräckligt med spelningar och det är ju på dessa resor som jag finner mycket av min inspiration”, sa han i en intervju med HN 2019.

I helgen spelar Land of Trees på en minifestival på Getterön, eventuellt med fler musikakter.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här